Áttörés a pandémia alatt: EQ X-Press ONLINE a Lambda Systeme-mel

2020 december 12.

Sokan egyetértünk abban, hogy 2020-ban az érzelmi intelligencia az egyik legfontosabb kompetencia, különösen most, amikor az emberek pszichológiai biztonság igénye felértékelődött.

Az EQ X-Press tréningen a vezetők, nehéz sorsú fiatalok pályaválasztási dilemmáit, kommunikációs nehézségeit fejlesztik a mentorálás és a coacholás eszközeivel. A fiataloknak jövőképük megalkotásában, az oda vezető utat szegélyező akadályok leküzdésében, céltudatosságra nevelésben, az önmenedzselési kompetenciák kialakításában segítenek.

Az együttműködés sikeressége érdekében a vezetőknek olyan, az érzelmi intelligenciájukhoz kapcsolódó kompetenciáikat kell előtérbe helyezniük, mint az empátia, az ösztönzés, a másik érzelmeinek megfelelő dekódolása és kezelése, vagy az egyénre hangolt kommunikáció.

Első hallásra elképzelhetetlennek tűnt, hogy ezt online valósítsuk meg.

Hiába a vírushelyzet, mi nem állhattunk meg!

Mivel az élet megy tovább és a partnereink sem állnak meg, mi is folyamatosan a lehetőségeket keressük. Rájöttünk, hogy a szakmánkban nincs olyan akadály, amit ne tudnánk közösen kiküszöbölni ha igazán fontosnak tartjuk a vezetők és a fiatalok fejlődését, akkor ezt online is kivitelezhetővé tesszük.

A LAMBDA Systeme vezetői, sok cégtől eltérően nem azt mondták, hogy halasszuk el a tréninget, hanem vállalták, bevállalták, nagyon várták! Így született meg biztonságos otthoni körülmények között, online környezetben az egyik legformabontóbb programunk.

Részünkről mi kellett hozzá? 

  • Elköteleződés, kreativitás, nyitottság, új perspektívák 
  • Számos egyeztetés, tervezésa program átvitele pontról, pontra az online térbe 
  • Technikai feltételek megteremtése, minden oldalon 
  • Hit 

Lambda részéről mi kellett hozzá? 

  • A résztvevők maximális érdeklődésének felkeltése 
  • Heteken át tartó egyeztetés, közös gondolkodás 
  • Összefogásennek köszönhetően különböző városokban lakó fiatalok, egyszerre ebédelhettek közösen mentoraikkal 

 

A tréning alatt rengeteg, az életben fontos dolog definícióját és gyakorlati példáit értelmezték és dolgozták ki együtt a fiatalok mentoraikkal saját fejlődésük érdekében: flow, tudatos gondolkodás, önmotiváció és jövőkép, sokszínűség elfogadása. Nem volt könnyű egyik fiatal számára sem a nehéz szituációkban való helytállás, de a mentoraik készek álltak mindenben segíteni őket, így történhetett meg a közös fejlődés, egymás támogatása.

Minden résztvevőnek le kellett győzni a paradigmákat, félelmeket.

Első hallásra a Lambda Systeme vezetői is tartottak a szituációtól: “…hogyan lehet közel kerülni online a fiatalokhoz, akiknek ez a típusú kommunikáció eleve szokatlan, ráadásul rögtön vadidegen emberekkel kell összekapcsolódniuk. A tapasztalás azt mutatja, hogy a fiatalok készség szinten jobban kezelik a technikát és pillanatok alatt tudnak idomulni hozzá.” – Wiesinger Raimund, ügyvezető

Tartottunk tőle, hogy a bizalom nem fog maradéktalanul kialakulni mentor és mentorált között webkamerán keresztül és félő volt, hogy az érzelmi bevonódás sem lesz a személyes interakciókhoz foghatóan katartikus, ennek ellenére az intimitás létrejött, megtörtént a csoda, és végül egyszerre sírtunk az ország minden szegletében.

Most már mi is biztosan állítjuk, hogy mindez lehetséges, ha maximálisan alkalmazkodunk a helyzethez és kihasználjuk a technika adta lehetőségeket, hogy elérjük a közös célt: a fiatalok és a vezetők fejlődését.

Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0