EQ X-Press: Formabontó érzelmi intelligencia fejlesztés a vezetésben

2024 szeptember 17.

Ernest Shackleton, az Antarktisz híres felfedezője, nem csupán azért vált legendássá, mert eljutott a Déli-sark közelébe, hanem mert képes volt felfedezőcsapata morálját az extrém körülmények között is magasan tartani. Amikor a Endurance hajója elakadt a jégben, Shackleton vezetési képességeinek köszönhetően sikerült megmentenie embereit. Mi volt a titka? Érzelmi intelligenciája tette lehetővé, hogy felismerje és kezelje emberei érzelmi állapotát, és az emberekben rejlő legjobbat hozza ki. A modern üzleti életben ez a készség ugyanolyan fontos, mint a múltban Shackletonnak.

🤝Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy modern gondolkodású, jó vezető?

Extrém magas az érzelmi intelligenciával rendelkezik, empatikus, valamint a kollégái megértésére és fejlesztésére törekszik. Együttműködő és kiváló az önismerete. Felismeri, és jól kezeli a konfliktushelyzeteket, és emellett képes motiválni a körülötte lévőket. Folyamatosan  visszajelzéseket ad a csapatának, és van benne kezdeményezőkészség. Ahogy Shackleton az extrém helyzetekben megérezte emberei szükségleteit, úgy egy modern vezető is képes kell legyen az érzelmi dinamika kezelésére – ez a sikeres vezetés kulcsa, különösen a változó és bizonytalan környezetben​​.

💎Miben formabontó az EQ X-Press program?

Ez egy sorsfordító élmény, nem pusztán elméleti tréninget kínál. A program során a személyes kapcsolatteremtés olyan formájával találkozhatnak a résztvevők, amelyben valószínű nem volt még részük ezelőtt: nehéz sorsú fiatalok mentorává válnak. Tehát a program keretében modellezett tréningszituációk helyett a nehéz sorsú fiatalok valódi (pályaválasztási) dilemmáit, kommunikációs nehézségeit fejlesztik a vezetők a mentorálás és a coaching eszközeivel.

🏆Mit ad a program?

Az EQ X-Press egy kihívás, amely nemcsak vezetőként fejleszt, hanem nagy hatással van a mindennapokra is. A vezetőknek az együttműködés sikeressége érdekében olyan érzelmi intelligenciához kapcsolódó kompetenciákat kell előtérbe helyezniük, mint az empátia, a motiválás, a mások érzelmeinek felismerése és megfelelő kezelése, valamint az egyénre szabott kommunikáció. Ezek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy elnyerjék a fiatalok bizalmát és megnyissák őket az együttműködésre.

Ez az élmény az életed végéig veled marad. Ha készen állsz arra, hogy vállald a nehéz helyzetekkel járó fejlődést és érzelmi intelligenciádat új szintre emeld, akkor az EQ X-Press a te programod! Ne várj tovább, tudd meg, hogyan válhatsz a jövő sikeres vezetőjévé!

Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0