StreamLine

 • fenntarthatóság és egységes tudás
 • munka közbeni fejlesztések
 • saját élményen alapuló konfrontáció

Gyártás területén dolgozol és nap mint nap szembesülsz kihívásokkal? Nehézkes a létszámszervezés és az erőforrások hatékony felhasználása? Elavult az operátorok tudása és nincs módszer a fejlesztésükre, vagy gyenge a tudásátadás? Elvesznek a fontos információk horizontális és vertikális irányban egyaránt? Streamline Programunk egy teljeskörű megoldást nyújt a termelésben jelentkező kihívásokra a műszakvezetők célzott és gyakorlatias fejlesztése által.

 

De miért is tartjuk kiemelten fontosnak a műszakvezetők fejlesztését? Többek között azért, mert: 

 • a szervezet legnagyobb létszámú munkavállalói rétegét irányítják, 
 • közvetlen ráhatásuk van a gyártási eredményre és hatékonyságra,  
 • a vertikális kommunikáció legfontosabb láncszemei, 
 • a cég belső és külső megítélését közvetlenül alakítják. 

 

Programunk 100%-ig testreszabott, hiszen már 0. ponttól a termelési vezetőkkel közösen gyűjtjük össze a termelésben jelenlévő TOP kihívásokat, amikből megalkotjuk a TOP fejlesztési fókuszokat. A tréning módszertanunk az igényteremtésen alapszik, a műszakvezetők saját élményes konfrontáció alapján jönnek rá, váratlan és éles helyzetekben tapasztalják meg minden programfókusz esetében az operátorok érzéseit, illetve ezek hatásait. 

 

A TOP fókuszokat támogató elmélet megismerése után a tudást a gyakorlatba adaptáljuk, vagyis a műszakvezetők közösen alkotnak meg egy egységes műszakvezetői kódexet. A kódex amellett, hogy az egész szervezetre kiterjedő egységes tudást biztosít, megkönnyíti az új belépők betanulási folyamatát is.  

 

A meghatározott fókuszok beépülését a műszakvezetők munka közbeni fejlesztésével, egyéni coachinggal támogatjuk. A program eredményességét a lezajlását követő 3 hónapban mérjük vissza, egyrészt a résztvevői vállalások teljesülésében, másrészt pedig a HR és gyártási KPI-ok változásában. 

A már megvalósult programunk eredményeként: 

 • A műszakvezetők elköteleződtek az új gyártási modell és munkatechnológia iránt, így a panaszkultúrát leváltotta a kollégák aktív és személyre szabott fejlesztése, motiválása. Tiszta és objektív visszajelzést kaptak a mindennapi vezetői működésükről és egyéni fejlesztésükben összesen 94 személyre szabott SMART akciót határoztak meg és építettek be vezetésükbe. 
 • A kiemelkedően erős csapatkohézió és a műszakvezetői kultúraváltás eredményeként a fejlesztés utáni időszakban a húzótermékek átfutási ideje jelentősen csökkentek: az első számú kulcs terméknél 11-ről 8 hétre, a második számúnál pedig 8-ról 5 hétre, ezzel pedig a szállítási határidők is kedvezőbbek lettek. 
 • OEE (átfogó eszközhatékonyság) jelentősen növekedett: 81,32%-ról 90,42%-ra. 
 • Az új autonóm munkacsoportokkal a szervezeti hatékonyság és a minőség teljesen új szintre lépett. 

 

Programunkat a gyártás mellett minden olyan ágazatban ajánljuk, ahol műszakvezetők dolgoznak, illetve ahol extrém magas a korai fluktuáció.

Többet szeretnék tudni a StreamLine programról  Bevásárlókosár
  Nincs termék a kosaradban!
  Vásárlás folytatása
  0