Keresés

Sales coaching

  • Sales management coaching
  • Személyre szabott értékesítés fejlesztés
  • Teljesítmény növelés

A legjobb értékesítői potenciál is fejleszthető. 

Érjen el áttörési eredményt az értékesítésben! 

A sales coaching folyamatban a coach megfigyeli az értékesítő munkáját, annak érdekében, hogy releváns visszajelzést tudjon adni: mi az, amit az értékesítő jól csinált, illetve hol vannak azok a tartalékok, melyek mozgósítása révén az értékesítő teljesítménye szignifikánsan növekedni fog. A fejlesztendő területekre a coach a megmondás” helyett jó kérdésekkel vezeti rá a coacheet – hiszen így saját maga talál rá a helyes módszerekre, alkalmazandó praktikákra. 

A sales coaching során az X-Coach oldani tudja a coachee-ben lévő blokkokat, melyek visszatartják a sikerreceptek alkalmazásától, akkor is, ha ezen blokkok miatt az értékesítő legbelül már nagyon frusztrált. A folyamatban a coachee elsajátítja azokat a technikákat, melyekkel sikeresek lesznek és a coaching segítségével támogatjuk azok beépülését. A coachee a folyamatban megtanulja az értékesítés tervezését is. 

Ez a coaching nem csak az értékesítők számára létezikhanem speciális esete a sales management coaching, az értékesítési vezetők számára. Ilyenkor az értékesítési vezető kettős szerepben van – egyrészt coachee, másrészt csapattagjai számára ő a salescoach, mely feladathoz a folyamatban hatásos eszközöket adunk  

Az értékesítési vezetők két leggyakoribb típusa az irányítóés a támogató. Előbbi rövid távon eredményes, de hosszabb távon gátolja a csapat eredményességét. Utóbbi pont fordítva, a jövő sales-mestereinek együttműködését építeni – ez jó stratégia, amely pozitívan hat nem csak az értékesítési csapat szervezeti kultúrájára, de a teljes hierarchiára is. 

Az értékesítés kicsit olyan, mint a foci. Mindenki kiváló szakértő a témában, legyen szó két spontán összeállt csapat közti barátságos mérkőzésről, vagy Bajnokok ligája tétmérkőzésről. Ön melyik ligában szeretne játszani? 

Válassza Sales coaching szolgáltatásunkat, ha mihamarabb szeretne az értékesítői potenciálján javítani!