dr. Kiss-Weszelovszky Ottó tulajdonostársunk és vezető tanácsadónk a 17. FINA Masters Világbajnokság projekt menedzsere

2019 október 27.

2017-ben augusztus 7. és 20. között Budapesten és Balatonfüreden kerül megrendezésre a 17. FINA Masters Világbajnokság, melynek projekt menedzseri feladataira tulajdonostársunkat és vezető tanácsadónkat dr. Kiss-Weszelovszky Ottót kérte fel a Szervező Bizottság, jelentős sportvezetői tapasztalatai miatt.
A vizes sportágak (úszás, műugrás, nyíltvízi úszás, szinkronúszás, vízilabda) csaknem harminc évvel ezelőtt, 1986-ban rendezték meg az első masters eseményt, amely mára a résztvevők létszámát tekintve a FINA (Fédération Internationale de Natation) és a világ egyik legnagyobb sporteseménye. Nem csoda: a regisztrált szeniorúszók száma világszerte 60,000 fő – közülük általában 10 ezren elutaznak a világ bármely végébe, amikor a világbajnokság startol.
Ez csupán az úszók mezőnye, a másik négy sportág tovább duzzasztja ezt a rendkívüli számot – amely általában 12 ezer környékén áll meg, legalábbis a versenyzők szintjén (2012-ben, Riccionéban 12 410-en vettek részt, míg két évvel később, Montrealban több mint 10 ezren, immár 97 ország képviseletében, ami új rekord), de 2017-ben akár 25-30 ezer is lehet a vb-re érkezők létszáma, hiszen a sportolókat rendszeresen elkíséri egy, de inkább több hozzátartozó.
A Masters vb mára már egy hatalmas dzsemborivá nőtte ki magát, amely a versenyeiket rendkívül komolyan vevő sportolók fantasztikus helytállásán, illetve a sportolás, a mozgás elsőrangú promócióján túl elsősorban turisztikai esemény. A Masters-résztvevők számára legalább annyira fontos a mindenkori vb-helyszín megismerése, mint maga a versengés. A szervezők a versenyfeltételek biztosítása mellett gazdag városnéző programkínálatról is gondoskodnak.
Ottónak gratulálunk a kinevezéshez, és sok sikert kívánunk a megvalósításhoz!

Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0