Fejleszd sales csapatod és teremts pénzt – Ilyen volt a Business Fest

2023 június 23.

Inspiráló és tartalomdús eseménnyel indítottuk el a nyarat: mi is részt vettünk a Business Fest üzleti fesztiválon, és nagyon élveztük!

Hamar megtelt a Millenáris az 5005 résztvevővel – remek élmény volt beszélgetni, találkozni, kapcsolatokat építeni ennyi érdeklődő, „szakmázni” jött emberrel. 😊 A kapcsolatépítés mellett nem szenvedtünk hiányt semmiben, hiszen 15 színpadon, 412 előadóval több száz előadás közül válogathattunk. A napot a komoly és gondolatindító szakmai beszélgetések jellemezték, amihez szinte majálist idéző könnyed hangulat párosult.

X-SIGHT Pavilon
Fotó: Kránicz Norbert

Az előadások témáit tekintve tombolt az MI – ezen belül is a ChatGPT –, valamint a munkahelyi jóllét. A felkészülésnél arra törekedtünk, hogy olyan topikot hozzunk, ami kicsit kitűnhet a fősodorból, ezért Pénzégetés, vagy pénzteremtés? előadásunkban jártuk körbe – sales szemüveget felvéve –, vajon…

„Pénzt éget, vagy pénzt termel az a vezető, aki invesztál a csapatába.”

 

Tudtad, hogy a hazai vállalatok az árbevétel 23,2%-át fordítják eszközök és rendszerek fejlesztésére, míg az emberekére mindössze 0,05%-ot? Ehhez képest

„a piaci trendeket diktáló szervezetek hétszer többet költenek az emberek fejlesztésére, mint az átlag.”

Ez azt jelenti, hogy évente kb. egy havi bruttó fizetést fordítanak egy-egy ember fejlesztésére.

Előadásunkban konkrét példákon keresztül néztük meg, hogy mit mutatnak a számok, s hogyan lehet felkészíteni cégedet a holnap kihívásaira. Az a tapasztalatunk, hogy az emberi erőforrásokba való befektetés megtérül, csak néhány feltételre oda kell figyelni:

 

1. A kultúra megeszi reggelire a stratégiát.

Fontos, hogy a vállalati kultúra része legyen a folyamatos fejlődés, és ne egy vállalati stratégia vagy kötelezettség legyen.

 

2. Konzisztencia és KPI-ok

Nem elég egy nagyot, hanem adagolva; nem egyszeri, hanem folyamat szinten kell a tréninget beilleszteni a működésbe, és azt rendkívül fontos visszamérni.

Pénzégetés, vagy pénzteremtés?
Fotó: Kránicz Norbert

3. Ha nyeregben akarsz maradni, légy naprakész.

A tréning anyagát is folyamatosan frissíteni kell, hiszen rendkívül gyorsan változik a piaci környezet, és nemcsak a vásárlói, hanem a munkavállalói szokások is.

 

Hamarosan pedig bemutatjuk részletesebben frissen elkészült kalkulátorunkat, amivel ezeknek a fejlesztéseknek financiális megtérülését számolhatod ki.

Szeretnél többet tudni arról, hogyan fejlesztheted munkaerődet? Lépjünk kapcsolatba az info@x-sight.hu email címen, vagy a 06-1-464-5223 telefonszámon!

Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0