Keresés

Kognitív viselkedés coaching

  • Érzelmi problémák
  • Képzelt problémák
  • Kognitív viselkedés

Félelmeket kelt egy helyzet várható kimenetele?

A kognitív viselkedés coaching folyamatban a nyelvi megnyilvánulásaink alapján azonosítjuk be a coachee-t gátló tényezőket. Coach és coachee tudatos együttműködése révén a gátló viselkedési minták helyett a coachee új, céljait támogató viselkedési mintákat sajátít el. A folyamatban nyilvánvalóvá válik, hogy aa mód, ahogyan helyzetekre reagálunk, az értelmezésünktől függés nem az események egyenes következménye! 

A módszer a pszichológia alapjaira támaszkodik – például használja többek közt a Pavlovi reflexeket, vagy a jutalmazott cselekvés ismétlődésének szabályát, vagy azt a felismerést, mely szerint nem a helyzet okozza érzéseinket, hanem az értelmezés (ld.: self-talk) 

A kognitív viselkedés coaching leggyakoribb területei: 

  • Érzelmi problémák 
  • Képzelt problémák (félelmek, hiedelmek) 

Az X-Coachok képzésük során olyan pszichológiai háttérismereteket szereztek, melyek alapján sikeresen vezetik ezt a fajta különleges coaching folyamatot is. Mikor minek higgyen? Az érzékszerveinek? Az észleléseinek? Az értelmezésnek? Mielőtt dönt, szerezzen személyes coachee élményt ebben a különleges coaching műfajban! 

Válassza Kognitív viselkedés coaching szolgáltatásunkat, ha mihamarabb szeretne új, támogató viselkedési mintákat elsajátítani!