Nyárvégi sláger: a mérhető és megtérülő sales csapat fejlesztésének összetevői

2023 augusztus 21.

Nem kérdés, hogy mindenki sikeres, hatékony és fejlődő szervezetet szeretne működtetni, ahogy az sem, hogy ennek számos tényezője van: rendkívül széles skálán mozognak a feltételek és kihívások a környezeti hatásoktól az iparági sajátosságokon keresztül a cég szakmai kvalitásáig.

Egy dolog viszont mindenhol egyezik: a folyamatok mögött álló emberek.

A legsikeresebb szervezetek az átlagnál hétszer többet költenek csapataik fejlesztésére – ez éves szinten kb. egy havi bruttó bérnek felel meg egy emberre vonatkoztatva. A hazai vállalatok átlagát nézve, éves árbevételük 23,2%-át eszközök és rendszerek, míg munkavállalóik fejlesztésére csupán 0,05%-ot fordítanak.

Az emberi erőforrásba történő befektetésnek indokoltságát igazolják stratégiai partnereinkkel történő együttműködéseink során elért áttöréseink:

  • Telekommunikációs szektorban: 800 értékesítő bevonásával 10%-os növekedés 6 hónap alatt,
  • Gépjármű értékesítési területen: 4,9-szeres megtérülés9% értékesítési volumen növekedés, 21% ügyfél elégedettségi növekedés,
  • Biztosításban: 2000 értékesítő, 500 menedzser és középvezető bevonásával 5,4-szeres megtérülésszerződéskötési ráta 0,6-ról 2,7-re növekedett
sales fejlesztés

Műszaki kiszolgálás területén: 240 szakértő bevonásával 900%-os megtérülés,

Üzlethálózatban: 1200 értékesítővel 450%-os növekedés,

Door to door értékesítésben: 2000 ügynökkel pedig 540%-os volt a megtérülés az értékesítési volumenben.

Sales áttörés példák

Mindezek ellenére nagyobb a hajlandóság az eszközök és rendszerek fejlesztésére, hiszen az emberi befektetésekkel kapcsolatos vélekedések szerint…

  • Nem garantált a beépülés és az igazi hatás
  • Nehezen mérhető, megfogható

Mindkét akadályra lehet hatékony választ adni, ezek elemeit összegyűjtöttük és kibontottuk részletesebben a Business Fest üzleti fesztiválon prezentált Pénzégetés, vagy pénzteremtés? című prezentációnkban.

Előadásunkban nemcsak a beépülésre és megtérülésre hoztunk példákat értékesítés fókusszal, hanem bemutatásra került sales ROI kalkulátorunk is, ami az elmúlt 15 év több mint 200 projektjének tapasztalata alapján készült. Egy olyan algoritmus, mely képes néhány adat és kattintás alapján kalkulációt végezni célzott fejlesztésed megtérüléséről.

Ha érdekel, hogy melyek a valódi beépülés és az emberi fejlesztés mérhetőségének, megfoghatóságának összetevői, valamint hogyan működik a ROI kalkulátor, előadásunk felvételét a lenti űrlapon található jelentkezéssel tudod letölteni.

Személyesen, telefonon vagy emailen is szívesen adunk információt a ROI kalkulátorról, vagy sales csapatod fejlesztési lehetőségeiről. Lépjünk kapcsolatba az info@x-sight.hu email címen, vagy a 06-1-464-5223 telefonszámon!


Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0